Een groot (persoonlijk) wonder

 

Eerder hebben jullie gezien en gelezen wat voor een fantastische dingen we hebben gedaan in Sierra Leone, West Afrika. Als ik de fotos en video’s bekijk en de getuigenissen hoor van de mensen die hebben deelgenomen aan de campagne door gebed, financieel of zijn er fisiek bij geweest voel ik me enorm gezegend en kan ik alleen maar zeggen dat God een absoluut wonder heeft gedaan in het land.

Ik ben enorm dankbaar voor alle mensen die naast ons hebben gestaan en gezaaid hebben, gebeden hebben en keihard gewerkt hebben voor en na de campagne. Er waren letterlijk honderden vrijwilligers die hielpen!

En zodra de campagne dan is afgelopen en we weer in het vliegtuig zijn gestapt, terug naar Nederland, dan is het altijd snel omschakelen om weer met de dagelijkse werkzaamheden bezig te zijn, en weer een nieuw plan uit te zetten voor de volgende campagne. Het klinkt oneerbiedig, maar een paar dagen nadat je geland bent, ben je eigenlijk alweer vergeten dat je zulke fantastische dingen hebt mee gemaakt. En niet omdat je niet dankbaar bent voor wat er is gebeurt, maar gewoon omdat je al weer druk bent met de dingen die er gaan komen.

Ongeveer 8 dagen nadat ik weer thuis geland was begon ik me niet goed te voelen, ik kreeg koorts en hoofdpijn en spierpijn. Mijn zoon van 1 die had een week ervoor ook een dagje koorts, dus ik dacht automatisch dat ik van hem ook ziek geworden was en gaf er niet te veel aandacht aan. Maar het tegenovergestelde van mijn verwachtingen gebeurde, het ging van kwaad naar erger. De koorts liep op en na 5 dagen flink ziek geweest te zijn leek er geen eind aan te komen. Ik belde de doktersdienst en al snel werd duidelijk dat ik was aangevallen door de kleinste moordenaar op aarde, de mug. Ik heb Malaria opgelopen in Afrika.

Ik werd opgenomen in het ziekenhuis, op het IC met de boodschap van de dokters dat als ik een korte tijd later gekomen was, ik er misschien wel niet meer geweest was! Tja, wat weten wij Nederlanders nou van malaria.. Ik was tenslotte ook nog eens de eerste malaria patiënt in het hele ziekenhuis! Zo vaak komt het dus voor in Nederland.

Al ontkom je er niet aan in deze wereld dat mensen ziek worden, het is absoluut niet de wil van God om ziek te worden. Jezus is aan het kruis gegaan om elke ziekte op zich te nemen! En op dat woord (Jesaja 53;4-5) ging ik staan. Ik wilde zo snel mogelijk weer beter worden en ik wist dat het mogelijk was, al voelde het op dat moment niet zo.

Ik zie de dokters zich nog steeds verbazen over wat er gebeurde en hoe snel alles ging. Ik heb 4 dagen op het IC gelegen met kritische toestand. Mijn hartslag was te hoog, mijn bloeddruk te laag en ik lag in een ijsbak om de koorts te onderdrukken. Maar Godzijdank leef ik nog, en ben ik weer compleet hersteld van malaria, zonder enige bijwerkingen, en malaria is compleet verdwenen uit mijn lichaam.

God heeft een absoluut groot wonder gedaan!