We hebben een geweldige tijd gehad in Sierra Leone! We zijn in de stad Koido geweest, die bekent staat om de bloed diamanten die er vandaan zijn gekomen. 20 jaar geleden woedde er een burgeroorlog en dat heeft een enorme impact gemaakt op het land en gebied: kinderen zijn zonder ouders opgegroeid, bedrijven en huizen zijn vernietigd en de oorlog heeft grote armoede met zich mee gebracht.

Johannes 10:10 zegt “de dief komt alleen om te stelen, te doden en te vernietigen. Ik ben gekomen om mijn schapen leven in overvloed te geven.” Als we naar landen zoals Sierra Leone reizen zien we dat de duivel, de dief, soms een enorme impact kan hebben achtergelaten. Maar we geloven in een God die herstel en genezing brengt, die liefde, voorspoed en leven brengt!

Inmiddels zijn er in samenwerking met de lokale kerken in het hele land verschillende scholen gebouwd, zijn er opvangcentra gebouwd waar weeskinderen de mogelijkheid krijgen om een veilig thuis te hebben en zijn er kerken gebouwd om mensen het goede nieuws te vertellen en tot discipelen te maken. Het is een zegen om deel te mogen zijn van de opbouw van dit land!

Er is werkelijk niets onmogelijk! (Marcus 10:27)

In onze 3-daagse campagne hebben we honderden mensen tot geloof zien komen, er waren doven die weer kunnen horen, blinden die weer kunnen zien en we hebben de kracht van God uitgestort gezien worden over het gebeid.

Getuigenis van een jonge dame

Tijdens onze campagne hadden we speciale samenkomsten georganiseerd voor voorgangers, leiders en zakenmensen. En tijdens deze meeting was er een jong meisje van 15 jaar, die haar weg had gebaand naar deze samenkomst. Net voordat we de dienst wilden afsluiten, rende ze naar voren voor gebed. Ze was sinds de uitbraak van Ebola in 2015, uit haar ouderlijk huis gezet vanwege overdreven bloedvloeiingen. Haar ouders vonden haar een last en ze was niet meer welkom thuis en leefde daarom op straat. Het meisje zag er enorm mager, uitgeput en verlaten uit en had wonden over haar hele lichaam vanwege de ernstige aandoening. Het gebeurt vaker dat ouders hun kinderen niet meer willen in dit soort landen, dat kun je je al haast niet voorstellen. Maar gelukkig is er een God die wel om zijn kinderen geeft en die graag ziet dat het goed gaat met zijn kinderen!

We hebben voor haar gebeden en ze merkte dat ze meteen verlichting voelde, ze voelde dat God bij haar was en naar haar omkeek! Er waren genereuze betrouwbare leiders in de zaal die de nood zagen op haar gezicht en ze hebben haar een nieuw thuis gegeven. – Wat dienen we een wonderbare God!

We zijn geroepen voor impact!

Tijdens een campagne geloven we dat onze impact in de geestelijke wereld groot is! Daarom bidden we niet alleen voor de mensen die aanwezig zijn, maar hebben we ook profetische samenkomsten om het land te zegenen, bedrijven te zegenen, de infrastructuur te zegenen en de overheid te zegenen. Precies op het moment dat ik vanaf het podium het woord over het land aan het verklaren was, nam zonder dat ik het door had, achter mij een van de parlementsleden van het land plaats. Een eerbare gast! Dit was een zeer bijzonder moment: deze man had zo’n vijf uur in de auto gezeten om de campagne mee te maken en kwam precies op het juiste moment aan. Ook hebben we bij ons vertrek de vicepresident van het land mogen ontmoeten en hem mogen bedanken dat we ontvangen zijn in het land.

We geloven dat de impact van de campagne niet gestopt is nu wij weer terug zijn in Nederland, maar dat het een voortdurende impact zal hebben in het land!